GO3D

‘GO3D’is de eerste tentoonstelling in Nederland die het belang en de impact van 3D printing in de volle breedte laat zien. Naast de huidige stand van zaken geeft deze film ook een blik op de toekomst van 3D printing.

gun2

054@600d

bril2

054@600g

 

054@600c

Het Museum voor Communicatie presenteert ‘GO3D’, de eerste tentoonstelling in Nederland die het belang en de impact van 3D printing in de volle breedte laat zien. Wat is het; waar wordt het toegepast en welke invloed heeft 3D printing bijvoorbeeld op de relatie tussen producent en consument? Volgens experts leiden de innovatieve productie mogelijkheden zelfs tot een ware ‘makersrevolutie’.
Het Museum voor Communicatie toont naast de huidige stand van zaken ook een blik op de toekomst. In een film van ruim 6 minuten wordt een beeld geschetst van toekomstige ontwikkelingen op het gebied van 3D printing.
Een aantal aspecten worden door deskundigen nader toegelicht: productie van wapens, medische toepassingen, bereiding van voedsel, customizing van producten en de architectuur en bouw. Hiervoor werden vijf iconografische illustraties gemaakt. Deze illustraties zijn vervolgens (in 2D) uitgeprint op een 3D printer. Hierboven is een kort fragment van de film te zien.

opdrachtgever: Museum voor Communicatie
regie en productie: Jessica Swinkels
interview: Muriël Steegstra
camera, geluid en montage: Styn Swinkels
illustraties: Aldert Bergstra
deskundigen: Peter Troxler, Hans van Toor

 

titelB058

 

titelB066

 

titelB062

 

titelB072

 

titelB074

 

titelB086

 

titelB069

 

titelB070

 

  C06contact   C06video   C06animation